JAK SE OBLÉKNOUT
NA FOCENÍ?

Připravujete se na focení, ale ať prohlížíte skříň jak chcete, ne a ne
se rozhodnout, co by na fotkách vypadalo nejlépe? 

Vhodné oblečení může zásadně ovlivnit výsledné fotografie, proto jsme připravili
několik rad, jak vybrat outfit tak, aby na fotkách podtrhl vaši osobitost.

Připravujete se na focení, ale ať prohlížíte skříň
jak chcete, ne a ne se rozhodnout, co by na fotkách vypadalo nejlépe? 

Vhodné oblečení může zásadně ovlivnit výsledné fotografie, proto jsme připravili několik rad, jak vybrat outfit tak, aby
na fotkách podtrhl vaši osobitost.

Připravujete se na focení, ale ať prohlížíte
skříň jak chcete, ne a ne se rozhodnout, co by na fotkách vypadalo nejlépe? 

Vhodné oblečení může zásadně ovlivnit výsledné fotografie, proto jsme připravili několik rad, jak vybrat outfit tak, aby
na fotkách podtrhl vaši osobitost.

1.

ZŮSTAŇTE SAMI SEBOU

Následující rady by vás měly pouze navést správným směrem a dát vám několik tipů na to, čemu je lepší se vyhnout a co naopak může vypadat dobře, i když by vás to třeba ani nenapadlo. Na fotkách byste ale měli v první řadě zůstat sami sebou (pokud neplánujete záměrně stylizované focení) a tak bude nakonec stejně jen na vás, jak se následující řádky do vašeho výsledného outfitu promítnou. Pokud se budete kvůli focení snažit naprosto převrátit svůj osobní styl, s největší pravděpodobností se před fotoaparátem nakonec budete cítit nesví a nebudete se moci uvolnit.

2.

V jednoduchosti je síla

V jednoduchosti
je síla

I když mohou být vzory nebo různé potisky na oblečení sami o sobě zajímavé, na fotkách budou většinou odvádět pozornost od hlavního subjektu – vás. Raději zvolte jednoduché a čisté kousky a vyhněte se především velkým logům na tričkách či mikinách. Pokud si přece jen přejete něco se vzorem, vybírejte spíše jemné a nenápadné vzory, které nebudou rušit celkový dojem.

3.

Přemýšlejte nad barvami

Ani barevnost vašeho oblečení by něměla být přehnaně výrazná. Dobře fungují především tlumené a zemité odstíny barev. Zářivým tónům např. sytě růžové, červené, citrónově žluté nebo neonovým barvám se raději vyhněte. Nejenom že budou stejně jako výrazné vzory strhávat pozornost od vás na oblečení, ale zároveň se barvy mohou odrážet a opticky zabarvovat tón vaší pleti.

4.

Zaměřte se na vrstvení a textury

Zaměřte se na vrstvení
a textury

Vrstvení oblečení a různorodé textury mohou přidat hloubku a dynamiku vašim fotografiím. Kombinace různých materiálů, jako je denim, vlněné svetry nebo jemné látky, může vytvořit zajímavé vizuální efekty a dodat vašim fotografiím živost.

5.

Přizpůsobte se lokaci

Při výběru oblečení myslete i na místo, kde se bude focení konat. Pokud fotíme na rozkvetlé louce nebo v přírodě, volte oblečení, které ladí s okolím a atmosférou – například lehké a volné šaty či neformální outfit. Naopak, pokud fotíme ve městě nebo na více elegantní lokalitě, můžete zvolit i něco formálnějšího. Oblečení by mělo podtrhnout prostředí, ve kterém se fotíte, a doplnit celkový dojem.

6.

Pohodlí je klíčové

Oblečení, ve kterém se cítíte pohodlně, je základ pro skvělé fotografie. Samozřejmě tím nemyslíme, abyste se fotili v teplácích, přesto ale až budete vybírat, sáhněte spíš po takových kusech oblečení, které vám dobře sedí a ve kterých se můžete snadno pohybovat. Když se budete cítit pohodlně, vaše přirozená pohoda se odrazí i na fotkách.

7.

Nezapoměňte na detaily

Doplňky jako jsou šperky, hodinky, nebo třeba šátky mohou dodat vašim fotografiím osobitý šarm. Buďte však opatrní, abyste to s nimi nepřehnali. Doplňky by měly doplňovat, ne dominovat vašemu vzhledu. Pokud máte pochybnosti, zvolte spíše minimalistické a jemné kousky. Pozor dejte na prvky jako jsou klobouky, kšiltovky nebo sluneční brýle, které vám zastíní obličej. Péči naopak věnujte také nehtům a vlasům.

8.

Slaďte se dohromady

Pokud se budete fotit v páru, jako rodina nebo zkrátka ve skupině, koordinujte oblečení, aby barevně a stylově ladilo, ale nesnažte se přitom vypadat jako klony. Koordinace vytváří harmonii, ale zároveň zachovává individualitu každého člena. Stejné oblečení na všech členech bude vypadat přehnaně strojeně. Místo toho zkuste zvolit outfity v převážně neutrálních barvách, které můžete doplnit jednou nebo dvěma společnými barvami. Ty se mohou objevit na různých prvcích oblečení u každého z vás.

POJĎME DO TOHO SPOLEČNĚ!

NAPIŠTE NÁM

POJĎME DO TOHO SPOLEČNĚ!

NAPIŠTE NÁM

© Momente 2024

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram